Bu Blogda Ara

20 Şubat 2012 Pazartesi

Sevdim ama Unutamıyorum

Heyhata heyhat insan neler öğreniyor hayatta bazen acı tecrübe bazen yanından geçen birinin söylediği bir söz gidişatını değiştiriveriyor. Şimdi şöyle diyecem.Size de oldu mu hiç. bilirsiniz doğru olduğunu onu yapmanın fakat yapamazsınız bilirsiniz insanlara fazla değer vermemeniz gerektiğini fakat elinizde değil onlara muhtaçsınız. İstersiniz hep iyi olsunlar istersiniz hiç fikir ayrılığına düşmeyelim. Hep gülelim eğlenelim beraber ama hiç de sıkılmayalım. Bu oldu mu size de?

 Elbette oldu değil mi. peki neden olur bütün bunlar he. neden biz insanlar neden aciziz la mantıklı değil düşünürsen biliyorsun doğruyu ama yapamıyorsun bütün gücünle ordasın ama yok olmuyor acizsin. Her istediğini yapamıyorsun sanki görünmez bir el anlamsız bir şekilde seni geri itiyor bazen. ve bunlar mantıklı rasyonel gelmiyor eğer birine birşey demen gerekirse söylemelisin. Söylersin ve iş olur biter. Ama hayatta kendinle ilgili meselelerde işler böyle değil.

Allah senin o acizliğini görmeni istiyor. Aşık olan adam sorar kendine ya bu kız niye gitmiyor benim kafamdan 24 saat o çıkmıyor aklımdan ama hiç konuşmadım ona ben hiç bir güzelliği yok belki de. Havalı da değil. Peki ama neden gitmiyor beni rahat bırakmıyor. diye.


 Bu sorunlar akılla açıklanabilir mi? Psikoloji saçma sapan şekilde açıklar meseleleri tamam da neden olduğu konusunda bir fikr var mı? Sevgiye ihtiyacı vardı kimse sevmiyordu ona sarıldı ona bel bağladı medet bekledi felan iyi de neden sevgi ihtiyacı var neden ona bel bağlıyor da aklından çıkaramıyor. tamam anladı ona ihtiyacı olduğunu şimdi ne olacak. Bütün bu aracılar acılar sevgiler yalnızlıklar vs. hepsi insanın kendi acizliğini görmesi ve ilahi aciz olmayanı bulmasına gidene dek Allah bastırır daha fazla sıkıntı acı vesvese sorun depresyon...  ama eğer Allah birini severse yapar bunu sevmezse acısız bırakır sıkıntısız bırakır yüzeysel insanlar olarak kalırlar orda. ölene dek kahvede taş döşeyebilir hiç sıkıntı çekmez çok müthiş geçer hayatı para çoktur kimide dünyayı gezer takılmadığı kız kalmaz mekanlarda, parti eğlence bini bi para geçirir hayatını herşey on numara kendi gibi ol(a)mayan insanlara ise burun kıvırır bakmaz yardım etmez düşünmez neden burdayım diye üstünü örter düşüncelerinin bilinçaltına gönderir onları. Çünkü düşünmeye başladığı anda sorgulama başlar ve bugüne dek sürdürdüğü hayatın bir nihai amacının olmadığını görür. Ya sorgular devam eder müslüman olur ya da devam et s. et der başka bir şey olur. Ve Ke-fe-re kelimesi de örtmek üstünü örtmektir aslında. ordan gelir .

O yüzden İslam da fikrin örtülmesi diye bir şey yoktur. Açık olunmalı tartışılmalı sorgulanmalı herşey bunların da kuralları var elbet ve mihenk taşlarımız mesela Kuran var alimler var ne olursa olsun yine de varlar. Batılı insanın ise sürekli bilinçaltında kurculayan bir kaçamağı var ölünce nereye ölünce nereye ölünce nereye?

gelmesin güsel size eğlenen gününü gün eden batılılar viski karı kız para tatil herşeyin dibine vuran insanlar. onlar ki kaçtı sorgulamadan sevmekten ve vicdani olmaktan üstünü örttüler vicdanlarının sesini ve fıtratlarını. sonra eğleniyormuş gibi yaparlar ama aslında bi yerlerde hep o korku. düşünce anlamsızlık saklıdır. ve hayat işte bunları bilmekten ibarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder