Bu Blogda Ara

21 Şubat 2012 Salı

Sevgi, Saygınlık, Kariyer, Her neyse

Dışarda bir yerlerde bazı insanlar var hayatlarını arayarak sorgulayarak geçiren. Bazen alarak, bazen vererek, bazen sadece kovalayarak, sıklıkla ise bekleyerek. Aşkın sevginin varılabilecek bir yer olduğuna inanırlar. uzun yolun sonunda varılabilecek bir yer hani. Ama yolun bitmesini ve istedikleri yere varmayı bekleyemezler. O kalpler ki kalplerin oynaması ile değişirler.



Aşkı arayan insanlar yolun bir yerinde farkederler ki insana duyulan aşk varış noktası değildir. İnsanları sevmek bir hediye olabilir veya sevilmek bir şeylerin aracı da olabilir. Fakat onu amaç edinir insanların sevgisini kazanmak sevmek sevilmek benim gayem dersen o zaman düşersin bir tuzağa ki bu senin hayatının rotasını kaydırır. Sonra hedefini araçlar için feda edecek hale gelirsin. Mükemmel dünya denilen fakat gerçekte olmayan  varış noktasına varmaya çalışırsın.

Bir rüyanın ardından giden hiçbir zaman ona varamadığı ama koşmayı bırakmadığı gibi sende koşar durursun ama varamazsın. Hatta herşeyini feda edecek hale gelirsin bazen haysiyetini bile kurban edersin. Fakat istediğin yere hiçbir zaman varamazsın çünkü o dünya da değildir. Aradığın mükemmellik materyal dünya da bulunmaz ancak ve ancak Allah'da bulunur.

Evlendiğinde her şeyin daha iyi olacağını tamamlanacağını düşünüyorsan yanılıyorsun sevgili bulunca çok arkadaş edinince sorunlarının gideceğine inanıyorsan yanılıyorsun. Çünkü bu dünyada herhangi bir şeye bağlanmayagör onlar hemen seni incitmeye başlarlar. Çünkü onlar mükemmel değildir. Sınırlıdır hata yaparlar incitirler seni doyuramazlar seni sana senin istediğini veremezler ve sen hayal kırıklığına uğrayıp durursun. Çünkü hisler geçicidir. Bugün hayran olduğun insan yarın seni derinden kırabilir. Bugün saygı gösterdiğin bel bağladığın ailen seni hayata küstürebilir. Eğer aşkın sevgin bu geçici ve sınırlı şeylere ise kırılmaya üzülmeye devam edersin. Sen ne kadar mükemmeli dünya da ararsan o da o kadar senden kaçar gider saklanır.

Eğer birini sana verdiği şey için değil de gerçekte ne olduğu için sevebilirsen ve ne verdiklerini değil ne verdiğini önemsersen ve onlarda Allah'ın yansımasını görebilirsen. İşte o zaman gerçek sevgiyi buldun ve kaynağı gördün demektir. Evet bu dünyada ki herşey Allah'ın yarattığı şeyler, sevgi teşekkür de öyle. Sanatçıya veya bize bir iyilik yapana şükran duyarız ama onların hepsini var eden bütün iyi güzel adına her ne varsa yaratana şükür etmeyiz. Neden bu akılcıl mı yani mantıklı mı? Bunu anladıktan sonra artık arayışımızı geçici ve değişken olan dünya metasında değil Allah'ta ararız ve ona yöneliriz.

ve Eğer ondan kafi olur ve onunla mutlu olabilirsek dünyanın en zengini ve cömerti de oluruz. Sevgin ondan, ona ve onun sayesinde olur. Bu da insanın herhangi bir yaratılmış şeyden özgürlüğünü ilan etmesidir. Bu gerçek özgürlüktür. Bu gerçek mutluluktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder